• Fun With Kids,  Homeschooling,  Parenting

    Masa Untuk Bermain!

    Seminggu sudah toys ni masuk jail, so harini dah keluar jail sbb Faqeh dan Hana berjaya tunjuk perubahan positif untuk follow daily checklist dan chore chart tu. Hehe Semoganya selepas ni main dan simpan balik atau toys masuk jail lagi dan kena Bond lagi. Hehe Mainan kecik2 ni kalau bersepah mau pening tengok dan mula la nak bikin marah kan? Hehe..dan bila dah marah hilang kebaikan ibu ni ha..hehehehe.. Ni plak mainan Hana, sebelum ni dah kosong 4 tingkat sbb semua kena jail :)) (Eh tersesat krim Herbal Blend plak kat situ..merata2 krim Herbal Blend dlm rumah ni..Hana ada eczema..so bila dtg time dia gatal²..terus sambaq krim herbal blend saja…

  • Blogging,  Fun With Kids,  Homeschooling,  Parenting

    Art & Craft: Egg Carton Project

    Hari ini Project Art & Craft Faqeh adalah menggunakan bahan terbuang iaitu bekas telur dan mainan yang sedia ada. Idea kreatif menggunakan bekas telur ni sebenarnya ada macam-macam. Boleh buat truck sampah, fire truck, buaya, pokok, rumah, kura-kura, gajah, ikan dan lain-lain. Bahan yang digunakan poster color dan water color palet. nota: jika anak anda ada masalah eczema atau kulit sensitif saya sarankan untuk pakai sarung tangan bila gunakan warna-warna ini. Warnakan bekas telur untuk dijadikan kura-kura. Biarkan anak bermain dengan warna. Disini boleh juga selitkan pengisian tentang fakta seni contoh warna biru + merah menjadi purple, kuning + biru menjadi hijau dan lain-lain. Kenalkan juga warna asas kepada anak…

  • Fun With Kids,  Homeschooling,  Parenting

    Projek Rutin Harian Anak (Printable)

    Terima kasih abah tolong sempurnakan activity corner untuk Faqeh dan Hana 😀 Moga-moga no more messy carpet sebab terlekat playdoh, no more lantai melekit sebab playdoh! paling penting no more “master piece” kat dinding :)) Ini daily checklist Faqeh dan Hana. Insyallah tiada lagi tengok TV 24 hours a day! Sekurangnya banyak lagi aktiviti lain yang boleh dibuat selain tonton TV,kan? :p Oh ya, kids chores ni boleh google saja ada macam-macam ada! Cantik dan menarik sangat! Ini yang saya buat untuk kami. sumber: google saja lepas tu saya edit balik ikut keperluan sendiri. =============================================== DOWNLOAD Printable: daily checklist Daily checklist Hana dan Faqeh macam biasa kalau weekdays, banyak apply yang…

Translate »