• Blogging,  Our Journey

    Kursus Quantitative Assessment HLP 2019/2020

    Dah tua² baru nak belajar betul²..hehe..ini nak bawak diri seminggu pi assessment untuk Biasiswa HLP..katanya kena pakai formal setiap masa, maka gigihla Jun usung 5 6 bunjut beg ni ke sana, nasib baik dgn kereta, kalau naik bas kaluuu kaa..cannot imagine camna nak angkut haha! Kursus QA ni buat di IPG Nilai..dah balik lupa pulak nak snap gambaq dalam bilik..Ok la bilik dia selesa luas dan ada meja study! Kelas plak dari pagi sampai malam..bermula dari bangun subuh berjemaah, breakfast, masuk kelas sampai jam 10.30 malam baru boleh balik bilik untuk rehat.. First lecture class memang ngantuk gila..walaupun dah telan 2 biji b complex pagi tu ..gigih telan b complex…

  • Blogging,  Our Journey

    Street Photo @ Pasir Gudang

    Assalamualaikum! Dah lama sangat tak shoot, tangan ni memang gian sangat nak outing balik! Bila dapat saja panggilan kursus photo haritu..hujung dunia pun ku redah jua! haha Tak nak cerita panjang. Jom tengok gambaq saja! haha Snap gambaq ni di rumah Kak Lis dekat dengan PIS Snap gambaq awek kedai accessories kat apa nama tempat ni lupa pulak..tapi tempat ni mmg famous di sana ni snap masa nak balik ke Penang dari Airport Johor..syok dpt shoot camni walaupun pakai phone saja! haha Nak balik dah lepas berkampung di Johor seminggu. Abang kedai ayam ni memang sporting! kalau bawak duit banyak memang semua nak beli hahaahaha Ha ni lah ayam2 ..kejung…

  • Blogging,  Fun With Kids,  Homeschooling,  Parenting

    RoadSchooling: Pasar Pagi

    EXPLORE DUNIA SEKITAR Hana ke pasar dengan abah hari ini. Orang sini panggil Nat. Macam-macam yang dijual disini. Dari yang biasa-biasa sampai yang luar biasa. Kalau dulu rimas nak bawa anak-anak ke tempat macam ni. Takut anak-anak minta macam-macam, meragam dan lain-lain tapi jika kena dengan cara, banyak anak-anak boleh belajar dari aktiviti ke pasar pagi ni. Antara tips nak bawa anak keluar ke pasar ni: Terangkan dulu pada anak di rumah tujuan nak ke pasar. Contohnya “Harini Hana ikut ibu ke nat/pasar, kita belajar pasal ikan, sayur dan buah-buahan. Lepas tu kita nak beli barang untuk masak! Hana nak tolong ibu masak?” Elakkan lalu di kawasan gerai yang anak…

Translate »