• Produk Shaklee,  Set Berpantang

    APAKAH SET BERPANTANG PERTAMA YANG ANDA PERNAH GUNA?

    Jun masa berpantangkan Faqeh dulu bukan satu tapi Jun guna 2 set berpantang, Set Berpantang Mustika Ratu dan lagi satu set berpantang HPA. Masa ni mak Jun nak Jun guna set JAMU INDONESIA. Elok untuk dalaman kata mak. Set HPA ni pulak suami Jun yang belikan. Jadi dua-dua Jun guna lah cuma kedua-duanya pun tak habis guna. Biasanya untuk anak pertama agak susah untuk ibu-ibu putuskan set berpantang yang serasi dengan diri masing-masing kan? Apatah lagi jika tiada sumber untuk di rujuk. Selepas Jun menggunakan set Mustika Ratu ini baru lah Jun tahu yang Jun tidak berapa serasi untuk set berpantang jenis jamu atau herba yang panas. Bukan semua orang…

  • Blogging,  Fun With Kids,  Homeschooling,  Parenting

    RoadSchooling: Pasar Pagi

    EXPLORE DUNIA SEKITAR Hana ke pasar dengan abah hari ini. Orang sini panggil Nat. Macam-macam yang dijual disini. Dari yang biasa-biasa sampai yang luar biasa. Kalau dulu rimas nak bawa anak-anak ke tempat macam ni. Takut anak-anak minta macam-macam, meragam dan lain-lain tapi jika kena dengan cara, banyak anak-anak boleh belajar dari aktiviti ke pasar pagi ni. Antara tips nak bawa anak keluar ke pasar ni: Terangkan dulu pada anak di rumah tujuan nak ke pasar. Contohnya “Harini Hana ikut ibu ke nat/pasar, kita belajar pasal ikan, sayur dan buah-buahan. Lepas tu kita nak beli barang untuk masak! Hana nak tolong ibu masak?” Elakkan lalu di kawasan gerai yang anak…

  • Isu Semasa

    Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah Mangkat

    Pagi tadi tular dalam Whatsapp Group, Sultan Ahmad Shah mangkat. Jadi sebagai orang yang lahir dan dibesarkan di Pahang, maka aku pun turut berdukacita dengan berita ini. KUANTAN: Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah mangkat di Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur, pagi tadi. Menteri Besar, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail, berkata Sultan Ahmad Shah diumumkan mangkat jam 8.50 pagi. “Dengan penuh rasa kesedihan dan kesayuan, saya dengan ini mengumumkan kemangkatan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Ayahanda Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah Ibni Almarhum Sultan Abu Bakar Ri‘ayatuddin Al Muadzam Shah pada pagi Rabu, 22 Mei bersamaan 17 Ramadan 1440 Hijrah. “Almarhum mangkat pada jam 8.50…

  • Produk Shaklee,  Set Berpantang,  Testimoni Shaklee

    CERITA JUN: Elak Jaundis selepas lahir!

    Berapa ramai di kalangan ibu-ibu yang melahirkan bayi dan sehari selepas itu bayi terus terkena jaundis atau kuning? Jun nak kongsi pengalaman 2 anak sebelum ini yang mengalami jaundis selepas lahir. Ketika melahirkan anak pertama, hari kedua doktor sahkan yang faqeh terkena jaundis, tapi masih dengan bacaan yang terkawal dan boleh balik. Tapi akan ulang alik ke hospital untuk dipantau bacaannya. Alhamdulillah selepas 5 hari bacaan kuning makin menurun dan selepas 7 hari terus hilang. Apabila mengandungkan anak kedua. Jun seolah-oleh terlupa tentang masalah jaundis ini. Jadi tiada apa2 prevention yang Jun buat ketika mengandung untuk mengelakkan kuning bayi selepas lahir. Kemudian setelah Hana lahir, seperti biasa hari ke 2…

  • Produk Shaklee,  Set Berpantang

    Kisah menyusu saya dan alfalfa

    Assalamualaikum semua… Harini meh nak citer sket pengalaman aku menggunakan shaklee untuk buat stok menyusu..honestly… awalnya mmg susu aku kurang sbb bermacam2 kekangan..akhirnya aku dan encik suami decide nak try Shaklee..ye bukan semua orang yang beruntung susu mmg gile banyak sampai tahap boleh bagi anak susuan semua…tapi bagi yang masalah macam aku boleh try untuk amik booster alfalfa ni ..kita berusaha ye.. ni meh nak tunjuk gambar2 masa tempoh aku buat stok EBM dulu.. ni lah die susu perahan pertama selepas 1 bulan bersalin…haaaa..masa ni baru nak amik shaklee…sabar  dan doa tu penting pegi la tanya sapa pun yg menyusukan anak semua akan ckp hati kena happy…minum kena byk…doa kena…

Translate »