Fun With Kids,  Homeschooling

Projek Rutin Harian Anak (Printable)

WhatsApp Image 2017-09-22 at 9.58.54 PM

Thank you abah tolong sempurnakan activity corner for Faqeh dan Hana ๐Ÿ˜€ Hopefully no more messy carpet sebab terlekat playdoh, no more lantai melekit2 sebab playdoh! paling penting no more “master piece” kat dinding :))

WhatsApp Image 2017-09-22 at 9.58.54 PM (1)

Ini daily checklist Faqeh dan Hana. Insyallah tiada lagi tengok TV 24 hours a day! at least banyak lagi aktiviti lain yang boleh dibuat selain tengok TV :p

Oh ya, kids chores ni boleh google saja ada macam2 yang orang share! Cantik dan menarik sangat! Ini yang saya buat untuk kami.

Chores-by-age

sumber: google saja lepas tu saya edit balik ikut keperluan sendiri.

===============================================

daily checklist faqeh hana

DOWNLOAD Printable:ย daily checklist

Daily checklist Hana dan Faqeh macam biasa kalau weekdays, banyak apply yang sesi malam saja, sebab seharian di tadika dah ada jadual sendiri so balik ke rumah, siap2 untuk maghrib dan solat jemaah dengan abah lepas tu mengaji, main dan tido!

Ha dalam checklist pun ada VITAMIN TIME! Bukan apa nak pastikan yang dua-dua anak ambil vitamin, sebelum ni Hana saja yang rajin kunyah minyak ikan! untuk Faqeh sebabkan dia x lalu minyak ikan, so kita tukar kepada mealshake! bancuh mealshake (multivitamin) paling bagus dlm mealshake ada acacia gum (gam arab).

Sejak ada baby kecik, both Faqeh dan Hana akan tidur sebelum jam 10 atau atleast by 10 pm! Its a good thing jugak kan so esok pagi2 jam 5 pagi dua2 dah bangun ..ihhi

chores faqeh

MY CHORE CHART ni pulak untuk train anak2 supaya biasa dengan kerja rumah. Bermula dengan yang paling basic dan boleh refer AGE APPROPRIATE CHORES.

Semoga dengan usaha murni ibu dan abah ni anak2 membesar dan boleh berdikari tanpa suka2 hati memberi arahan atau mengharapkan orang pada perkara2 yang simple pun kan?

chores hana

DOWNLOAD Printable : Chore Chart

Next projek ibu adalah: WORK FOR HIRE dan TOYS JAIL!

Ha apa benda tu? hiihiiihi..kalau nak tahu kena la follow blog ni! yang pasti 2 projek ni adalah projek yang super duper menarik untuk train anak2 ๐Ÿ˜€

Nota Kaki Anak Genius#2:

Ibu yg paling CANTIK, adalah ibu yg paling BAIK!??

 

Leave a Reply

Translate ยป