• Blogging,  Our Journey

    Hari Raya Open House 2023

    Salam Aidilfitri 1444H kepada semua pembaca. Mohon Maaf sekiranya ada salah dan silap dari kami sekeluarga. Dah nak sampai penghujung Syawal pun, berbaki lebih kurang 4 hari sahaja lagi. Waktu ni ada yang nak capai misi habiskan puasa 6 Syawal, ada yang ambil kesempatan untuk adakan Hari Raya Open House. Makin lama Hari Raya Open House ni dah jadi macam tradisi pula terutama bagi yang tinggal di bandar. Budaya kunjung mengunjung agak kurang sebab masing-masing macam dah terbiasa menunggu undangan rasmi baru ziarah ke rumah rakan-rakan. Aidilfitri kami kali ini agak berbeza dari tahun yang sebelumnya, sebab keluarga kami diuji dengan demam campak (measles). Al kisah bermula bila kami dalam…

  • Blogging,  Our Journey

    Langit Ramadhan

    Alhamdulillah Allah masih izin bertemu dengan Ramadhan kali ini. Asal niat tu nak berpuasa di Cyber dapatlah merasa bazaar ramadhan di masjid Raja Haji, mana nak tahu tgk2 dah PKP pulak alamatnya berbazaar dalam rumah saja lah! ahaha Apa pun selamat berpuasa semua. Masak apa harini?

  • Blogging,  Fun With Kids,  Homeschooling,  Our Journey

    Camping at Kenaboi, N9

    Dari Cyberjaya nak sampai ke Kenaboi ni it took around 2 hours. Bila bergerak after subuh ni tak panas, anak-anak pun tido dalam kereta dan cuaca berkabus. Feeling macam ke Cameron Highland ha! Sebelum kami pindah ke Cyberjaya sebelum ni, kami hanya sempat camping belakang rumah saja. Since pindah kami memang masukkan camping on the list for roadschooling activities anak-anak. Memang banyak benda anak-anak dan mak anak boleh belajar dari sini utamanya mak-mak jenis yang takut dengan segala jenis serangga. Sekali sekala merasa la lintah dan pacat di kaki.

Translate ยป