Blogging

Multivitamin Shaklee Berwajah Baru

Pertama kali saya mengenali Shaklee, saya dimaklumkan Shaklee ada produk yang berusia lebih 100 tahun. Mula-mula dengar tu macam ye ke ni? Sehingga saya tanya nutritionist Shaklee sendiri tentang ni.

Selepas dapat info dan bukti-bukti, barulah 100% saya percaya dengan kenyataan tu. Wah, hebat ye. Bertahan sampai sekarang produk tu.

Produk yang dimaksudkan adalah multivitamin Shaklee Vita-Lea Iron Plus. Multivitamin pertama di dunia ini dicipta oleh DR FORREST C SHAKLEE pada tahun 1915, iaitu sejak 100 tahun lalu!! Asalnya ia dinamakan SHAKLEE VITALIZED MINERALS. Sejak itulah nama VITA-MIN diguna pakai oleh semua jenama. Yang paling menarik, masa tu Dr Shaklee beliau baru berumur 21 tahun.

Beberapa fakta tentang Vita-Lea Iron Plus:

  1. Multivitamin dan Multimineral yang PERTAMA dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan kepada “Vita-min” dan perkataan Vitamin adalah berasal dari Shaklee.
  2. Peningkatan Teknologi telah menukar bentuknya dari cecair (90 Tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang kini dikenali sebagai Vitalea.
  3. Setiap tablet mengandungi 30 Nutrisi harian lengkap  yang diekstrak dari sayuran dan buah-buahan, 12 Vitamin dan 7 Mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA. Ia diformulasi secara komprehesif dan sangat seimbang
  4. Vita-lea merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia
  5. Ujian klinikal membuktikan, pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
  6. Vitalea telah dipilih oleh Centre for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalamPublic Interest pada tahun 2000.

Tahun 2023 ni sekali lagi Vita-Lea Iron Plus akan ditambah baik dengan formula baru. Bayangkan produk ini melalui 100 tahun lebih inovasi dah tentu akan menjadikan produk yang terbaik.

Bermula Jun 2023, Vita-Lea Iron Plus akan dikenali sebagai Vita-Lize.

Vitalea asal namanya adalah Vitalized Mineral dalam bentuk cecair apabila mula diperkenalkan pada tahun 1915 oleh Dr Forest C Shaklee. Vita-Lea adalah suplemen multivitamin dan multimineral harian daripada Shaklee, sebuah syarikat kesihatan dan kesejahteraan yang terkenal.

Memandangkan produk ini telah berada di pasaran selama lebih daripada 100 tahun, dan formulasinya telah melalui beberapa kemaskini dan penambahbaikan dari semasa ke semasa. Vita-Lea adalah suplemen asas dalam barisan produk Shaklee, menjadi salah satu produk terlaris dan paling disukai oleh pengguna.

Perbandingan Vita-Lize dengan produk mutlivitamin yang ada di pasaran.
Perbezaan kandungan Vita-Lea dan Vita-Lize.

Sama-sama kita nantikan kemuncunlah Vita-Lize. Customer kami pun dah tanya-tanya ni. Untuk maklumat lanjut boleh whatsapp kami di LINK ini.

#blogmegashaklee
#nextlevelblogging 
#shakleethrive2023 
#shakleetriumph2023

Leave a Reply

Translate »