Produk Shaklee,  Set Berpantang,  Set Cantik,  Set Pengurusan Berat badan

​BAGAIMANA SAYA MENURUNKAN BERAT BADAN DARI 101.5KG KEPADA 88.2KG (13.3KG) DALAM TEMPOH 2 BULAN!

Saya mula hamil tahun 2011, akhirnya dgn izin Allah anak sulung saya lahir pada 26 april 2012 sihat dan sempurna.

.

Sepertimana ibu² lain, kehamilan pertama ini buatkan saya teruja utk mencari ilmu penyusuan supaya saya dpt menyusukan anak saya secara esklusif,anggapan awal saya ketika itu, “menyusu alah mudah jer”

.

Rupanya saya silap! Baru saya tahu banyak cabaran rupanya dalam tempoh penyusuan!

.

Saya gagal untuk menyusu secara esklusif namun, apa yang berlaku pada anak saya membuatkan suami saya mengosongkan susu formula dan kami berusaha semula untuk menyusukan walaupun agak terlambat.

Atas saranan doktor juga, saya perlu menyusukan semula anak saya setelah setiap bulan keluar masuk wad.

.

Bermula detik itu lah saya mula mencari supplement untuk menghasilkan semula susu yang berkualiti untuk anak saya. Dalam tempoh yang singkat untuk saya masuk bekerja.

Sejujurnya saya memang tidak cukup masa untuk membuat stock EBM.

Dan akhirnya saya ditemukan dengan ibu susuan untuk anak saya yang juga merupakan breastfeeding peer counselor, Pn. Nurul Fazlin. Dari sini lah juga saya mula belajar konsep sebenar penyusuan iaitu “supply and demand”!

.

Sungguh! Sebanyak mana supplement atau milk booster yang kita ambil, konsep penyusuan yang betul tetap perlu diikuti!
Supply and demand

Air kena cukup

Elakkan stress

Kerapkan pam dan stimulate!
Jika dulu saya menyusu tanpa ilmu, sekarang baru saya tahu, konsep penyusuan yang betul adalah perlu dan supplement juga perlu untuk saya supaya susu yg dihasilkan adalah susu yang berkualiti

.

Untuk menghasilkan susu yang berkualiti bukan sahaja dari segi nutrisi tapi juga pekat agar anak saya lebih kenyang. Ini lah masalahnya, susu ada tapi cair kehijauan, anak saya seperti tidak kenyang dengan susu ibu.

.
Akhirnya saya jumpa solusi untuk masalah penyusuan saya ini, iaitu ESP shaklee!

.

Walaupun saya bukan lah penggemar minuman seperti susu, tetapi untuk anak saya ambil juga, bancuh dicampur milo, pernah juga dicampur horlick.

.

Alhamdulillah, susu saya sekarang lebih pekat, lebih meriah! Sungguh rezeki susu juga dari Allah untuk anak kita.

Dengan izin Allah asbab kita berusaha, rezeki susu untuk anak tetap ada! Yang penting jangan putus asa!

.

Dengan ESP ini, ia bukan sekadar membantu memberikan sumber protein kepada penghasilan susu saya malah menjadikan kulit saya yang dulu kusam, kini lebih gebu dan sekata!

.

Pengambilan ESP semasa saya berpantang juga telah berjaya menurunkan berat saya daripada 101.5kg kepada 88.2 kg dalam tempoh sebulan setengah ke 2 bulan. Apa yang saya lakukan adalah dengan mengurangkan pengambilan karbohidrat dan melebihkan pengambilan protein dalam diet harian. ESP ini saya ambil sebagai meal replacement di waktu pagi dan sebagai snack ringan di waktu petang dan malam.

.

Masalah hormon yang saya hadapi ketika kehamilan menjadikan jerawat di muka naik menggila di sekitar kiri kanan muka dan di dahi di naiki seakan ruam hitam. Dan kini parut jerawat di muka saya semakin pudar setelah saya mengamalkan ESP sebagai mask setiap 2-3 kali seminggu.

.

Ini saya kongsikan cara bancuhan ESP sebagai facial mask:
1 sudu kecil serbuk ESP + sedikit air = bancuhkan dan sapu di muka dan leher.
Bancuhan ini juga boleh di campur dengan yogurt asli atau vitamin E tetapi saya hanya menggunakan ESP sahaja.
.

ESP ini juga saya ambil memandangkan kandungan ESP yang low GI. Ini kerana saya adalah antara ibu hamil yang mengalami GDM semasa kehamilan. Jadi ESP adalah menu alternatif untuk saya dalam memastikan kandungan gula di ambil adalah terkawal.

.

Banyak kebaikan ESP yang saya perolehi.

Ramai ibu² dan wanita sudah mengambil ESP, kami sudah, anda bila lagi?

ESPShakleePromo

ESPDiskaun5%

Translate »