• Blogging,  Produk Shaklee,  Shaklee Info

    Checklist Supplement Balik Kampung

    Musim perayaan ni kita mesti rasa happy dpt jumpa sanak saudara, kwn2 lama, family yg duk jauh etc kan? Okay ni Jun nak kasi Check list barang yang jun selalu bawak travel terutamanya time perayaan gini!:D 1. Herbal Blend Krim – Yang ni memang KRIM WAJIB TANPA PARABEN yang sy akan bawak kemana2. Time raya gini Herbal Blend ni berguna bila tido di kampung kalau ada banyak nyamuk, kesian kat anak2 so ini la krimnya yg akan kurangkan gatal kena gigit nyamuk..gatal2 dan kering2 kulit pun boleh! sesuai untuk semuaaa golongan 2. Peppermint Shaklee – Jun ni jenis yang perut x tahan..kadang tersalah makan kembooong je perut ha..so peppermint shaklee…

  • Blogging,  GET CLEAN

    Cuci Fridge dengan Basic H

    Demo cuci crayon guna basic H . Kami guna jugak, dropkan beberapa titik dalam bekas spray, lepas tu utk cuci fridge dah x teruk macam dulu nak kena tonyoh2.semboq2, biaq dalam 10 minit, lap. setel bersih. berkilat. tapi kalau org yang sangat rajin banyak masa xtau nak buat apa di rumah boleh ja keluarkan semua yg ada dlm peti dan cuci. ha ha.. Dengan basic H mmg fridge jadi lagi bersih dari pencuci lain. daripada guna sabun basuh lebih baik guna basic H yang organik. Ye dak? PM kami untuk order.

  • Blogging,  Fun With Kids,  Homeschooling,  Our Journey

    Camping at Kenaboi, N9

    Dari Cyberjaya nak sampai ke Kenaboi ni it took around 2 hours. Bila bergerak after subuh ni tak panas, anak-anak pun tido dalam kereta dan cuaca berkabus. Feeling macam ke Cameron Highland ha! Sebelum kami pindah ke Cyberjaya sebelum ni, kami hanya sempat camping belakang rumah saja. Since pindah kami memang masukkan camping on the list for roadschooling activities anak-anak. Memang banyak benda anak-anak dan mak anak boleh belajar dari sini utamanya mak-mak jenis yang takut dengan segala jenis serangga. Sekali sekala merasa la lintah dan pacat di kaki.

Translate »