Our Journey

18 Days Left…

assalamualaikum,

dear blog,
Its been a long time for so called this BRIDE2BE to update this wedding blog because of KEMALASAN yang melanda even thou byk benda bleh update..hehe..

okay, ada 18 hari lagi before akad, meh kita check ape yg dah buat:

1. dokumen sume dah siap tinggal nak RE confirm kali ke 2 ngn tok imam kol bape nak start majlis akad.
2. Baju akad jugak sudah siap.
3. Accessories akad which is layah + Plain Tudung + Crown sebelah + Sampin Lelaki + Bantal Sila (sepasang RM50) =RM200 (deposit RM100 gue kasi)
4. Katil akan di hanta oleh kedai perabot this weekend 12 march 2011 and need to reconfirm the status of mattress. Total RM2088 + 799 = RM2887 – RM500 = RM2387
5. Accessories Reception= Crown + Layah + Plain Tudung + sampin lelaki = baru booking crown je..tunggu baju reception siap.
6. Kad dah siap tgh tunggu status printing along jek.
7. Mak pun dah list down nama family yg akan turun
8. Cincin dah beli ..ihih
9. design guest tree pun dah siap..yeay!

To do List:
1. Booking fresh flower utk Bunga Tangan
2. Pre Wedding Shoot
3. Pre Wedding Photo Print
4. Status lampu Bilik
5. Status kayu langsir
6. Adik kena list down nama yang akan datang for reception.
7. call shake utk tanya homestay ada ke tak di laguna.
8. label buah apple belom design..alamak. *utk decor apple tu nanti pakai double tape sket jek utk stick the label, lebih hygiene dari cucuk buah epal ngn kayu satay….:p *
9. kayu nak gantung buah..

ok abis part tu, now nak tunjuk WEDDING TREE for guest to leave their thumb print on it:D

nih adelah sample yang jun try buat…the tree trunk lukis guna marker pen je..then guna stamp pad and cop2 atas tu…so sad couldnt find the green in color. sigh

ok bawah ni plak adalah:

nih yg maybe akan digunakan masa reception day nanti..tapi seems like nama al-hafiz situ dah tak ketahuan nak baca :))

yang ni plak maybe akan digunakan jugak even thou cam berceragah ja dia nya ranting2 tu..tapi sbb jun dah menggunakan sepenuh tenaga melukih nya..so kena guna jugak..hahah..

oh ya, all of the artworks jun lukis atas drawing block A1 size, duk ingat nak g buat frame size A1 so that nanti ble terus gantung dlm umah, takde la nak simpan guest tree ni penat2 je buat masa wedding, tak gitu?

okay, now masuk part wedding card plak…hukhuk (rasa nak sakit tekak n nak demam 🙁 )

ok, ni adelah card masa belom siap..

dan masa dah siap..jadiknye cenggini:D

now masuk part color theme untuk kengkawan yang dtg haritu nanti, cam kaler kat bawah ni ble? 😀

plain grey, if possible la..kalau impossible takpe dtg je ngn apa yang dibole dipakai 😀

i think, this is all at the moment, tapi, last but not least, i have something for along, tadaaaaa:

come home safely..:)

Leave a Reply

Translate »