• Our Journey,  Project

    Mobile App: Jom Lukis!

    Buat apa cuti sekolah ni ibu-ibu semua? Selain kami join MGKC, ada lagi satu projek lain yang sedang dibangunkan sekarang. Pembangunan mobile app! Kali ini kami bangunkan aplikasi yang membantu pengguna untuk belajar asas melukis! Antara kandungan di dalam aplikasi nanti adalah asas dalam melukis yang melibatkan elemen line , teknik-teknik seperti cross hatching, hatching, scrible, pointing dan lain-lain . Selain itu akan diselitkan juga teknik mewarna menggunakan warna air, pensel warna dan soft pastel. nanti ada text yang akan animate di bahagian tengah aplikasi ni hehe. Pembangunan mobile app ini sebenarnya dibangunkan untuk pelajar yang mengambil kursus asas melukis tetapi bagi peminat seni diluar sana juga boleh dijadikan aplikasi…

  • Fun With Kids,  Homeschooling,  Our Journey,  Parenting

    Kotak dan kegunaannya!

    Kotak ni saja buat perhiasan…bolehlah pasang skru terus kat dinding..hahah! #sarcasm #rumahpenuhkotak #buataktivitidengananakmenggunakankotak Tapi, ibu-ibu jangan marah jika suami kita suka simpan kotak, sebab dari kotak ini sebenarnya macam-macam aktiviti boleh dibuat dengan anak-anak. Cuba tengok ni: Ha menarik kan?

  • Our Journey,  Project

    Kayu Katil untuk Recycle

    Pernah tak sedang kita nyenyak tidur dimalam hari, tiba-tiba dengar anak kecik menangis-nangis? Hah jatuh katil rupanya! Berapa kali anak anda pernah jatuh katil? anak-anak yang suka berguling, bergolek semasa tidur memang ada kemungkinan besar untuk tergolek jatuh dari katil di malam hari. Sejak anak kecil kami kerap jatuh katil di malam hari, kami dinasihat untuk tidak tidur diatas katil lagi. Lalu kami letakkan saja katil itu diluar rumah. Katil ni bersaiz king, beli dengan harga yang boleh tahan semasa mula-mula kawin, tapi apabila di punggah begini terus tinggal kayu saja. Alahai beruntung lah jika ada yang pandai bertukang kayu boleh buat katil sendiri tak perlu beli, kan? Dah tinggal…

Translate »